Vandaag is het verkiezingsdag.
Vrijdag 16 mei 2008.
Wanneer ik naar beneden kom zit Jeannette al pontificaal haar nagels te lakken. Ze heeft al thee gemaakt en lekker warm brood uit de oven neergezet. In verband met de verkiezingen die vandaag door het hele land plaats vinden zijn bijna alle winkels gesloten. We hebben geen water meer en we hebben ook nog een paar andere dingen nodigdus gaan we met de auto op pad . Even buiten Cabarete is La Rosa wel open, waar we onze inkopen doen.
Op de terugweg besluiten we om een stukje te gaan rijden. De omgeving is schitterend, leuke kleine dorpjes met gekleurde huisjes. Typisch Dominicaans. Veel mensen zijn vrij en iedereen bevindt zich op straat, wat een gezellige drukte geeft. Hier ook weer veel toeterende auto's met veel mensen er in. Zelfs de Pick-Ups zijn volgeladen met Dominicanen. Een kleurrijk geheel. De kustweg tot Caspar Hernandez is afwisselend met veel palmbomen, koeien, kleine golfplaten huisjes en zelfs een prachtig golfresort. Op de terugweg komen we langsEmbocca en hier stoppen we evenom iets tegaandrinken. De vorige keer dat wij hier waren was met het kinderfeestje. Nu zien we pas hoe mooi en apart van stijl dit restaurant is. Schitterend gelegen aan een privestrand met in de tuinvier overdekteplekken om heerlijk te loungen.Binnen loopt een soort zwembad als een rivier door het restaurant. We kijken onze ogen uit. Tegen de middag zijn we weer thuis.
De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 42 graden, we kleden ons snel om en nemen een verkwikkende duik in het zwembad.Gelukkig staat er wel een Caribisch windje en afgekoeld gaan we van het zonnetje liggen genieten. Later in de middag komt Giulia naar ons toe en vraagt of we zin hebben om mee tegaan naar de Sea Horse Ranch. Dat lijkt ons wel leuk temeer omdat we er al verschillende keren langs zijn gereden. Het is een grote urbanisatiedat aan zee ligt. De prijs van de woningen is ca 400.000.000 US Dollar. Dus je begrijpt dat hier alleen maar steenrijke mensen wonen. Er is een eigen restaurant en de paarden zie je van de weg al in hunuitgestrekte ranch staan. De plannen veranderen en we gaan eerst naar Ramon, die eenheel mooiappartementenhotel in Sosua heeft. We worden hartelijk begroet en hij laat een kan met koffie en water brengen. Ondertussen mogen wij gebruik maken van zijn zwembad. Verrukkelijk!!!! Ramon wil ook met ons mee naar de Sea Horse Ranch en in de Beachclubbestellen we een drankje eneten een klein hapje. Vanaf het terras hebben we een prachtig uitzicht over de zee die de woeste golven tegen de rotsen slaat.
Thuisgekomen kleden we ons om en gaan bij Obelisk eten. Daar komt Marchelina ook naar toe. Het eten is goed en met z'n vieren hebben we een gezellige avond. Eigenlijk hebben we nog wel trek in ijs en omdat Pommodore gesloten is ivm de verkiezingen gaan we naar een ijstent verderop.We hebben geen zin om naar huis te gaanen gaan bij Onno's nog een afzakkertje halen. Thuis gekomen duiken er nog een paar het zwembad in en we drinken nog wat. Om 02.30 uurdoen we het licht uit. Op naar de volgende dag.